Nieuws

Strengere handhaving rondom BRL100-certificering

Redactioneel

Er komt een strengere handhaving op het inbedrijfstellen van niet-hermetisch gesloten apparatuur met F-gassen door niet-gecertificeerde bedrijven en monteurs.

Primeur in installatiesector: 4e Lean & Green Star voor Gafco

Redactioneel

Groothandels Gafco, Rensa Verwarming & Ventilatie en Gévier hebben de vierde Lean & Green Star behaald. De bedrijven hebben de vierde ster toegekend gekregen voor de doorlopende gedegen en planmatige CO2-reductie van hun gezamenlijke logistiek in Didam en Doetinchem. Het zijn de eerste technische groothandels in Europa die de vierde ster hebben ontvangen.

Bock lanceert nieuwe serie LSPM-motoren

Productnieuws

Als een van 's werelds technologie- en innovatieleiders in de ontwikkeling van milieuvriendelijke en economisch verantwoorde oplossingen op het gebied van koelinstallaties, warmtepompen en warmteterugwinning heeft Bock een van 's werelds grootste portfolio's van compressoren voor natuurlijke koudemiddelen zoals CO2 (R744), koolwaterstoffen en andere koudemiddelen met een laag GWP. BOCK breidt zijn transkritische compressorportfolio voor het koudemiddel R744 (CO2) uit met een nieuwe serie met LSPM-motortechnologie (Line Start Permanent Magnet). De marktintroductie van dit nieuwe productassortiment is inmiddels gestart en de productie is gestart van drie compressormaten. 

WICU®Clim is een geïsoleerde koelleiding volgens brandklasse BL-s1, d0, EN 13501-1

Productnieuws

WICU®Clim is voorgeïsoleerde koperen buis die wordt gebruikt in koel-, airconditioning- verwarmingstoepassingen. WICU®Clim wordt geproduceerd in inch-afmetingen. De koperen buis wordt geproduceerd volgens de standaard EN 12735-1.

Siesta Perfera: voor een comfortabel klimaat in huis

Productnieuws

Waarom kiezen voor het Siësta Perfera wandmodel?  Het maakt niet uit hoe slecht het weer buiten is, zolang je binnen maar kunt genieten van optimaal comfort. Als een koele zomerbries weet Siësta Perfera instinctief/als vanzelf hoe het voor een perfecte ruimtetemperatuur in jouw leef- of werkomgeving kan zorgen.