Historie

Vandaag de dag is Gafco als importeur van koeltechnische producten en airconditioningsproducten een vaste waarde voor de Nederlandse installatiebranche. Het succesverhaal van Gafco startte in 1968 in een voormalig haringpakhuis in Vlaardingen.
 

Op 1 april dat jaar kwamen drie vertegenwoordigers bijeen in Rotterdam. De heren Altenberg, Fentross en Vendeloo hadden een helder doel: de start van een importeur in water- en koudetechniek, die niet alleen een breed assortiment biedt, maar ook de beste oplossingen.

Zo werd het ontstaan van Altron Technical Supply een feit. Vanuit een kantoor aan de Rotterdamse Teldersweg, en met een opslag in een voormalig haringpakhuis in Vlaardingen, werd met passie gewerkt aan de ontwikkeling van Altron. In de beginjaren reden de vertegenwoordigers door weer en wind op hun brommer naar klanten en dat bleef niet onopgemerkt.

Een begrip in de regio

Het bedrijf werd een begrip in de regio. Het bedrijf groeide en nam het Haarlemse Technisch Handelsbureau Gafco N.V., waar voornamelijk Aspera koelcompressoren en –aggregaten, over. Zo werd de combinatie Gafco-Altron N.V. geboren, dat op dat moment verhuisde naar een nieuw (en vooral groter) pand op de Bergweg in Bergschenhoek.

In de lente van 1988 verhuisde Gafco-Altron naar een nieuw pand in Bleiswijk, waarna het zou verhuizen naar Waddinxveen.

Gafco

In de zomer van 2018 ging Gafco-Altron verder onder de naam Gafco. Om de sterke band van de ondernemingen van Rensa Family Company te benadrukken, is gekozen voor onder meer een nieuw logo. Tegelijkertijd was dat het moment om te kiezen voor ‘Gafco’, zoals het ‘oude’ Gafco-Altron al decennia in de ‘volksmond’ genoemd werd. Oud en vertrouwd werden fris en vernieuwd. In 2019 verhuisde Gafco naar Moordrecht en in 2024 vestigden ze zich op de huidige locatie in Waddinxveen.