Redactioneel

Gemakkelijk digitaal administreren met ClimatoolsElke BRL 200-monteur die koeltechnische handelingen uitvoert, moet onder de vlag van de BRL 100 werken. Climatools helpt je van A tot Z bij het behalen én behouden van je BRL 100 bedrijfscertificering, zodat je zeker bent van je zaak.

Climatools is ontwikkeld voor en door installateurs. Ze begrijpen dan ook dat het een hoop tijd en moeite kan kosten om een weg te banen door de jungle van certificeringen in de klimaattechniek, en die tijd en moeite is niet altijd vanzelfsprekend voor monteurs die dag in, dag uit onderweg zijn. Speciaal voor hen heeft Climatools een BRL 100 begeleidingstraject ontwikkeld. Zij zorgen voor de juiste kennis, tools en papierwerk, zodat jij je kunt focussen op je werkzaamheden.

Ook voor het behoud van je bedrijfscertificering heeft Climatools een innovatieve oplossing. Digitaal administreren hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn. Integendeel, met de administratiesoftware van Climatools is het bijhouden van de koudemiddeladministratie altijd en overal gemakkelijk en voldoe je altijd aan de laatste wet- en regelgeving.

Tijd voor een kalibratie?

Om te voldoen aan de regelgeving met betrekking tot het werken met f-gassen is nauwkeurigheid van je apparatuur vereist. Je registreert eenmalig je apparatuur en gereedschappen in de Climatools Gereedschappen module. Climatools houdt automatisch het keuringsinterval in de gaten en waarschuwt je op tijd voor herkeuring of kalibratie met een melding en een rood icoon. Hetzelfde geldt voor onderhoudsbeurten van je installaties. Is het tijd voor een onderhoudsbeurt? Dan wordt er automatisch een werkbon aangemaakt.

Gereedschappen & apparatuur

Je kunt eenvoudig een gereedschap toewijzen aan een van de monteurs binnen de software. Ook is het mogelijk om niet-specifieke elektrische gereedschappen en bijvoorbeeld ladders en trappen op te nemen. Gereedschappen kun je eenvoudig toevoegen aan je werkbon, zodat je precies weet waar, wanneer en welk gereedschap is gebruikt bij een specifieke installatie.

Behaal en behoud je BRL 100 met Climatools