Redactioneel

Verholt: specialist in meetapparatuurDe verplichte kalibratie van de meetinstrumenten nog niet gedaan? Verholt kan je daarbij helpen.

Volgens de BRL100 moeten manometers, thermometers, vacuümmeters, weegschalen en lekdetectieapparatuur jaarlijks gekalibreerd worden. Het kalibreren van meetinstrumenten is essentieel om nauwkeurige metingen te garanderen en de betrouwbaarheid ervan te waarborgen.

Door jaarlijks te kalibreren, zorg je ervoor dat je instrumenten consistent en accuraat blijven, wat cruciaal is voor het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van installaties. Niet alleen voldoe je hiermee aan de wettelijke vereisten, maar je investeert ook in de betrouwbaarheid en reputatie van je bedrijf. Klanten kunnen erop vertrouwen dat je metingen nauwkeurig zijn, wat resulteert in tevredenheid en loyaliteit.

Bij Verholt, hét kalibratielaboratorium voor installerend Nederland, zijn alle merken meetinstrumenten welkom! En goed nieuws: je kunt nu zelf heel eenvoudig de kalibraties inplannen en volgen via de handige Kalibratie App.

In 4 eenvoudige stappen geregeld:

1. Inplannen:  

Het inplannen van de kalibratie kan gemakkelijk via de Kalibratie App. Je ziet meteen de verwachte retourdatum en je kunt de status van de kalibratie in de gaten houden.

2. Inleveren:  

Lever het meetinstrument in bij één van de Rensa balies in Nederland of stuur het op per pakketpost. Verholt werkt merkonafhankelijk, dus alle merken meetinstrumenten kunnen door Verholt gekalibreerd worden. Er zijn huurmeters beschikbaar, waardoor je door kunt gaan met de werkzaamheden.

3. Kalibreren:  

Je meetinstrumenten worden gekalibreerd in ons hightech kalibratielab in Ulft. Binnen 5 werkdagen is de meter gekalibreerd en ontvang je een ‘gereed’ melding via de Kalibratie App.

 4. Overzicht:  

Verholt houdt een overzicht bij van je meetapparatuur in www.gereedschapbeheer.nl. Je krijgt automatisch een oproep voor kalibratie als de vervaldatum nadert.

Kies voor Verholt en houd je meetinstrumenten accuraat en betrouwbaar!