Productnieuws

Bock lanceert nieuwe serie LSPM-motoren


Als een van 's werelds technologie- en innovatieleiders in de ontwikkeling van milieuvriendelijke en economisch verantwoorde oplossingen op het gebied van koelinstallaties, warmtepompen en warmteterugwinning heeft Bock een van 's werelds grootste portfolio's van compressoren voor natuurlijke koudemiddelen zoals CO2 (R744), koolwaterstoffen en andere koudemiddelen met een laag GWP. BOCK breidt zijn transkritische compressorportfolio voor het koudemiddel R744 (CO2) uitmet een nieuwe serie met LSPM-motortechnologie (Line Start Permanent Magnet). De marktintroductie van dit nieuwe productassortiment is inmiddels gestart en de productie is gestart van drie compressormaten. 

BOCK transkritisch CO2 compressoren met LSPM-motoren 

In een bereik van 4,8 tot 39,5 m3/h (50 Hz / 1.500 1 / min) Dekking van een breed toepassingsgebied elk met één compressor in koelen van 9 tot 89 kW en verwarmen 27 tot 188 kW. De nieuwe transkritische BOCK CO 2-compressoren met LSPM-motoren bieden dus economische systeemoplossingen met een hoger rendement en een hogere efficiëntie tegen lagere bedrijfskosten. Dit in combinatie met de bekende levensduur van BOCK-compressoren. 

Daarnaast is de BOCK flexxCO2NTROL-technologie een nieuwe, efficiënte compressorprestatieregeling waarmee de prestaties van transkritische BOCK CO2-compressoren bijna oneindig kunnen worden aangepast aan de huidige prestatie-eisen van het systeem. Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden bestrijkt de besturing een uniek bereik tussen 100 procent en 25  procent prestaties.  

Met de digitale stroomregeling DCR22 CO2 is de eerste productoplossing uit de BOCK flexxCO2NTROL-systeemfamilie inmiddels beschikbaar. De controller kan worden gebruikt als accessoire voor alle transkritische BOCK CO2 4- en 6-cilindercompressoren van de HGX24 CO2 T-, HGX34 CO2 T-, HGX46 CO2 T-serie, die optioneel zijn uitgerust met één of maximaal twee vermogensregelaars (4-cilinder) of maximaal drie vermogensregelaars (6-cilinder) per compressor.  

Meer informatie: 

https://bock.de/en/news/transcritical-bock-co2-compressors-lspm-motors

https://bock.de/de/news/transkritische-bock-co2-verdichter-mit-lspm-motoren

Bekijk het assortiment