Bedrijfsnieuws

Conex Banninger Maxi Pro perssysteem

Het Maxi Pro perssysteem van Conex Banninger is direct uit voorraad leverbaar. Het MaxiPro-systeem is een innovatief perssysteem dat geschikt is voor airconditioning en koeltechnische oplossingen. Het is een robuust perssysteem dat toegepast kan worden voor het maken van permanente verbindingen.

Koelsystemen en warmtepompen kunnen snel, veilig en goedkoop geïnstalleerd worden, omdat met dit systeem de koperen buizen niet meer verbonden hoeven te worden door hardsolderen.

Hoe werkt het?

Het systeem is gebaseerd op een 3-punts perstechnologie waarbij de verbinding op drie plekken geperst wordt, zodat deze gebruikt kan worden tot een maximale druk van 48 bar. De O-ring van HNBR is speciaal ontworpen om toe te passen in het temperatuurbereik van -40 °C tot 140 °C.

Toepasbaarheid

MaxiPro kan worden gebruikt met hard, half hard of naadloos getrokken buis die voldoen aan de EN 12735-1 of ASTM-B280. Daarnaast is het geschikt voor zowel airconditioning- als koeltoepassingen gebruik makend van de koudemiddelen: R1234yf, R1234ze, R32, R134a, R404A, R407C, R407F, R410A en R507.

Lekdichte verbindingen

Conex Banninger adviseert voor het maken van de persverbindingen de Rothenberger Romax Compact met bijbehorende persbekken. Met de persgereedschappen van Rothenberger worden lekdichte verbindingen gegarandeerd. 

Specificaties:

  • Vlamvrije aansluiting: werken met open vlam niet meer nodig.
  • Toepasbaar waar geen toestemming om te solderen (brandgevaar, medische locaties,….).
  • Veilige sluiting: veilige en duurzame verbinding via 3-puntscompressie
  • Geen F-gas certificaat nodig
  • Snelle, eenvoudige en rendabele installatie.