Redactioneel

Strengere handhaving rondom BRL100-certificeringEr komt een strengere handhaving op het inbedrijfstellen van niet-hermetisch gesloten apparatuur met F-gassen door niet-gecertificeerde bedrijven en monteurs.

Klimaatinstallaties zoals airco’s, industriële koelinstallaties en split-warmtepompen worden doorgaans gekoeld met koudemiddelen (F-gassen). In de praktijk blijkt dat niet-hermetisch gesloten installaties nog te vaak in bedrijf worden genomen door niet BRL100-gecertificeerde bedrijven en niet BRL200-gecertificeerde monteurs.

Onjuiste installatie en verkeerd gebruik van F-gassen hebben grote gevolgen voor het milieu. Daarom gaat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) strenger handhaven op de installatie en het onderhoud van niet-hermetisch gesloten installaties gevuld met F-gassen door niet-gecertificeerde bedrijven en monteurs.

Wat zijn de BRL100 en BRL200?

De BRL 100 is een verplichte certificering voor bedrijven gebaseerd op de beoordelingsrichtlijnen voor het veilig gebruik van F-gassen. De BRL200 is een verplichte certificering voor personen (servicemonteurs).

Zo kunnen wij helpen

Climatools en QVOX kunnen u begeleiden met het behalen (en behouden) van de BRL100. (Klik op de logo's)

Gafco biedt de juiste ondersteuning en hulp met de benodigde meetinstrumenten zoals de vacuümpomp, lekzoeker, weegschaal, meterset, temperatuurmeter, vacuümmeter, afpompunit en de verplichte kalibraties.

Geen BRL100, maar wel klanten met vraag naar airco?

Heeft u zelf geen BRL100, maar wel klanten die airco-installaties wensen? Via Splitfix regelt u een gecertificeerde F-gassen monteur voor het afpersen, vacuümeren en inbedrijfstellen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de Splitfix-website splitfix.nl

Voor BRL100-kalibraties kunt u terecht op de Verholt-website verholt.nl