Redactioneel

Strengere handhaving rondom BRL100-certificeringMomenteel voert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) intensieve controles uit om te verifiëren of installateurs voldoen aan de BRL100-certificering.

Waarom is dit cruciaal? De BRL100-certificering is essentieel voor installateurs van F-gassen, zoals die worden gebruikt in o.a. airconditioning, warmtepompen en koelsystemen. Deze certificering waarborgt niet alleen de kwaliteit van onze installaties, maar zorgt er ook voor dat we op verantwoorde wijze omgaan met F-gassen, met oog voor veiligheid en milieu.

Het niet voldoen aan de BRL100-normen tijdens een controle kan leiden tot overtredingen en handhaving door de ILT, inclusief boetes en juridische consequenties voor jouw onderneming. Om deze risico's te vermijden, raden wij ten zeerste aan om ervoor te zorgen dat jouw BRL100-certificering op orde is en in lijn is met de geldende normen.

Hulp nodig of meer informatie ontvangen over de BRL100-certificering en hoe deze te verkrijgen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!
 

Wat zijn de BRL100 en BRL200?

De BRL 100 is een verplichte certificering voor bedrijven gebaseerd op de beoordelingsrichtlijnen voor het veilig gebruik van F-gassen. De BRL200 is een verplichte certificering voor personen (servicemonteurs).
 

Zo kunnen wij helpen

Climatools kan je begeleiden met het behalen (en behouden) van de BRL100. (Klik op het logo)

Gafco biedt de juiste ondersteuning en hulp met de benodigde meetinstrumenten zoals de vacuümpomp, lekzoeker, weegschaal, meterset, temperatuurmeter, vacuümmeter, afpompunit en de verplichte kalibraties.
 

Geen BRL100, maar wel klanten met vraag naar airco?

Heb je zelf geen BRL100, maar wel klanten die airco-installaties wensen? Via Splitfix regel je een gecertificeerde F-gassen monteur voor het afpersen, vacuümeren en inbedrijfstellen.

Voor meer informatie kun je terecht op de Splitfix-website splitfix.nl

Voor BRL100-kalibraties kun je terecht op de Verholt-website verholt.nl