Productnieuws

WICU®Clim is een geïsoleerde koelleiding volgens brandklasse BL-s1, d0, EN 13501-1


WICU®Clim is voorgeïsoleerde koperen buis die wordt gebruikt in koel-, airconditioning- verwarmingstoepassingen. WICU®Clim wordt geproduceerd in inch-afmetingen. De koperen buis wordt geproduceerd volgens de standaard EN 12735-1.

De buizen zijn ommanteld met een PE-schuim met gesloten cellen. Hierdoor worden de energieverliezen sterk gereduceerd. Een PE-folie met hoge diffusieweerstand voorkomt waterdampdiffusie in de isolatie en behoudt op die manier een efficiënt en duurzaam isolerend effect.

Wicu®Clim koperen leidingen zijn geschikt voor bijna alle koelmiddelen. Dit zijn in het bijzonder alle veiligheidskoelmiddelen, kooldioxide en brandbare koolwaterstofkoelmiddelen, evenals combinaties daarvan.

  • De buis heeft een flexibele zachtgeveerde koude- en warmte-isolatie. Het is verwerkt met weinig naden en heeft een hoge waterdampdiffusieweerstand.
  • Het brandgedrag is in overeenstemming met BL-s1,d0 (volgens certificatie SGS Ref. nr. GZIN 1811061153 SC).
  • De ommanteling heeft een goede UV-bestendigheid (De UV-bestendigheid wordt bepaald onder typische laboratoriumomstandigheden).
  • De PE-schuimstructuur is uitgerust met een robuuste PE-mantel en is 100% CFC/FC-vrij.

Als verbindingstechnieken zijn persen, hardsolderen en zachtsolderen mogelijk. Elke WICU®Clim rol is omwikkeld met folie en afzonderlijk verpakt in een kartonnen doos. 

Bekijk het assortiment